MEMBAWAKAN

PERSEMBAHAN

PROJEK BILIK SEMPIT

 “Sebuah usaha membangkitkan kesenian persembahan dalam suasana norma baru”
REVOLUTION STAGE (RS) mengadakan PERSEMBAHAN DI STUDIO RS (FIZIKAL) dan juga tayangan PERSEMBAHAN ATAS TALIAN (ONLINE) samada secara live streaming mahupun rakaman. Ianya adalah usaha memutuskan rantaian virus Covid-19 dan dalam masa yang sama membangkitkan semula seni persembahan yang terkesan olehnya.

PROGRAM DI STUDIO REVOLUTION STAGE

PILIHAN PROGRAM YANG BERLANGSUNG.

PESTA
ANUGERAH REVOLUSI TEATER INDIE
(KLIK POSTER UNTUK PENDAFTARAN) 

 ANJURAN REVOLUTION STAGE
17 – 28 JANUARI 2024

PESTA ANUGERAH REVOLUSI TEATER INDIE. (PESTA A.R.T.I)

Dari penggiat, penyokong, peminat kepada penggiat. Ia merupakan sebuah inisiatif pengiktirafan dari penggiat, penyokong dan peminat pentas teater indie kepada penggiat dan pembikin teater Indie! Perancangan 10 tahun bagi melaksanakannya adalah kerana penelitian tentang konsep dan bentuk indie yang kerap berlaku perubahan yang mendadak bagi menghidangankan karya yang menarik minat khalayak supaya terus menyokong pentas teater indie. Maka tahun 2024, bakal mencatat sejarah perlaksanaannya buat pertama kali. PERTANDINGAN BAKAL BERMULA 17 JANUARI 2024.

TEATER DARI M KE M
(KLIK POSTER UNTUK PEMBELIAN TIKET) 

 ANJURAN REVOLUTION STAGE
27-31 Disember 2023

SINOPSIS
DARI M KE M

Demi mengejar cinta tak pasti, DONNA mengambil risiko untuk berjumpa dengan seorang kaya yang bujang di sebuah terminal keretapi usang. Malangnya, dia berjumpa dengan seorang tukang sapu yang pelik. Karya cermin realiti bersalut unsur lelucon masyarakat oleh Lenny Erwan ini bakal diarah sutradara pengarah Akif Rosnin! Dilakonkan bakat muda Ain Yasmin & Amin Tajul!

*Pembelian untuk TIKET PELAJAR boleh dibeli di Kaunter Tiket sewaktu hari pementasan. Sila bawa KAD PELAJAR untuk pengesahan.